Slik bygger Drømmehytta sine håndlaftede tømmerhytter

I Drømmehytta er vi opptatt av gjennomgående høy kvalitet i alle ledd. Vi prosjekterer og bygger alle våre hytter etter de gjeldene byggeforskrifter, og hyttene vi leverer står på steinsatt tomt med stabile grunnforhold. Det blir støpt grunnmur og betongplate som er dimensjonert for den hytten som skal settes opp.

Alle tekniske installasjoner som strøm og vannledninger støpes ned og føres opp i gulvet til det aktuelle punkt. Det er også varmekabler i alle rom hvor det er støpt plate.

Selve tømmerkassen blir produsert av vår leverandør i Litauen (UAB Antvita). Det benyttes kun 8” kantskåret og høvlet tømmer av tettvokst og solid furu. Normal produksjonstid på fabrikk er ca. 3 måneder. Det utføres med gamle lafteteknikker og av ansatte med lang erfaring og kunnskap. Hytten blir laftet opp innendørs med tømmer som er tørket i klimatørke ned til en kjernefuktighet på 18-20%. Etter montering tørker tømmeret ytterligere, slik at man må påregne en synk/setting på 3-6%. Dette er tatt hensyn til i konstruksjonen og vil også bli fulgt opp av oss, ved at vi justerer søyler og lignende de første 3 årene etter at hytten er tatt i bruk.

Etter at hytten er laftet opp, tas siste kontroll og alle stokkene blir merket før demontering. Deretter blir alle stokkene pakket i logisk rekkefølge for transport. Transporten til byggeplass foregår alltid med lukkede biler, slik at stokkene ikke blir utsatt for fukt og skitt. Hytta monteres av de samme håndverkerne som har bygget hytten, det gir oss og kunden trygghet for at vi får ett bra resultat. Etter at selve tømmerkassen med takåser står ferdig, blir det lagt taktro og takmembran, samt isolasjon og torv. Vårt mål er at hytta skal være såkalt tett i løpet av en drøy uke, dette er viktig for å slippe tilført fukt ute på byggeplass. Vinduer og ytterdører blir montert med en metode, slik at de ikke blir påvirket av synken på tømmeret. Etter at hytta er tett, blir veggene pusset og slipt, slik at alle overflater blir glatte og rene uten merker og sår.

Hytta blir beiset utvendig med tjærebeis (Tyrilin), og alle vegger og himlinger innvendig blir behandlet med 2 strøk Tremax, dette er et produkt som bleker treverket slik at det blir en jevn lys farge på tømmerveggene, samt at Tremax beskytter mot gulning i 10-15 år.

Når det gjelder den elektriske installasjonen, så har vi i samarbeid med vår El-installatør utviklet en unik løsning for at alle elektriske punkter som stikkontakter og brytere legges skjult, med denne løsningen ser man ikke en synlig kabel noe sted i hytta. Det samme gjelder VVS-intstallasjonen, hvor så å si alle rør i oppholdsrom ligger skjult.

Det blir murt opp peis med innsats fra Dovre, peisen er i skifer (lys Oppdal). Pipen blir også forblendet med samme type skifer ute på tak, samt inne over peisen. Deretter blir det lagt fliser og eikegulv, montert innvendige dører og listverk. Det siste vi gjør i hytta er å montere kjøkken og baderomsinnredning, samt at rørlegger og elektriker legger siste hånd på verket. Alle våre hytter blir grundig rengjort av et renholdsfirma før overlevering, slik at kunden flytter inn i et naturlig og sunt inneklima.

Drømmehytta har forhandlerstatus for Kistefos Møbler

Alle kjøkken og baderomsmøbler leveres fra Kistefos Møbler. Klikk her for å gå til hjemmesidene deres.

Du kan stole på Byggern på Veggli

Du kan stole på fagfolk. Vi hos Bygger’n på Vegglig vil yte vårt beste for at du skal få topp service og trives hos oss. Klikk her for å gå til hjemmesidene våre.

Klikk ovenfor om du ønsker å få tilsendt vår katalog. Vi gjør oppmerksom på at vi kun leverer nøkkelferdige hytter, og vi leverer kun på Veggli og omegn.

Del dette